Jump to content

AMD a prezentat șapte procesoare Ryzen noi, iar cinci dintre acestea au prețuri sub 200$


Denis

Recommended Posts

  • Administrator

1. Nume articol: AMD a prezentat șapte procesoare Ryzen noi, iar cinci dintre acestea au prețuri sub 200$
2. Link articol: https://zonait.ro/amd-ryzen-procesoare-noi-martie-2022/
3. Descriere articol: 

După ce săptămâna trecută vorbeam despre cum AMD ar putea lansa câteva procesoare noi, printre care și două modele de buget, producătorul a confirmat aceste informații și ne-a făcut cunoștință cu șapte modele noi din seriile Ryzen 4000 și 5000. Acestea variază de la modele de buget cu prețuri de 99$, până la noul 5800X3D despre care am mai vorbit și care se ia la trântă în gaming cu modele high-end precum Intel Core i9-12900K.

Primele despre care vreau să vorbim sunt procesoarele care folosesc arhitectura precedentă de la AMD, adică Ryzen 3 4100, Ryzen 5 4500 și 4600G. Acestea vor fi potrivite pentru segmentul entry-level și au ca public țintă pe cei care vor să-și facă upgrade de la un procesor din prima generație. Toate trei vin cu TDP de 65W și cooler Wraith Stealth în cutie, fiind suportate și de chipset-uri precum A320 și B350.

https://zonait.ro/wp-content/uploads/2022/03/Procesoare-noi-AMD-Ryzen-Martie-2022.png

Vedetele show-ului sunt însă procesoarele din generația 5000, cu precădere Ryzen 5 5500, cel mai ieftin procesor al acestei generații. Și chiar acesta are și cea mai mare limitare dintre toate modelele prezentate. Unde procesoarele din generația 4000 sunt limitate în mod natural la PCIe 3.0, noul procesor de buget din seria 5000 împărtășește același neajuns. Asta înseamnă că dacă ai o placă de bază cu PCIe 4.0 și chipset nou, procesorul va fi un factor limitator.

Unde se situează Ryzen 5 5500 în piața actuală?

Bine, există și o rațiune în spatele acestui model, întrucât nu prea știu câți oameni vor lua un procesor de 160$ pentru a-l monta pe o placă de bază high-end de ultimă generație, alături de un RTX 3080 și un SSD PCIe 4.0. În acest fel, AMD Ryzen 5 5500 pare sortit ca punte de upgrade între generații, oferind performanța arhitecturii Zen 3 la un preț mai mult decât decent și cu posibilitatea de a fi montat în orice sistem care rulează un procesor Ryzen.

În acest fel nu doar că își câștigă propriul segment de piață, fiind cel mai bun procesor ieftin (ori cel mai ieftin procesor bun) dar lasă și spațiu pentru noul AMD Ryzen 5 5600. În acest fel, 5600 devine cea mai bună opțiune de buget pentru cei care vor să își construiască un sistem de gaming care să fie actual și peste un an-doi de acum înainte. Pe lângă aceste modele, AMD ne-a mai prezentat și Ryzen 7 5700X, un model cu 8 nuclee și 16 thread-uri și frecvență de 4.6GHz. Vine cu același TDP de 65W ca și celelalte modele prezentate și precede noul 5800X3D. Despre acesta din urmă am tot vorbit și intenționez să-mi limitez așteptările până când voi pune mâna pe el pentru teste.

Link to comment
Share on other sites

  • 118
  • 387
  • 30

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...