Jump to content
Nevermore

Următorul flagship de la Intel ar putea atinge frecvențe de până la 5.8GHz


Denis

Recommended Posts

  • Admin

1. Nume articol: Următorul flagship de la Intel ar putea atinge frecvențe de până la 5.8GHz
2. Link articol: https://zonait.ro/flagship-intel-5-8ghz/
3. Descriere articol: 

După ce au lansat noul Core i9-12900KS și au uimit întreagă industrie cu un Boost de 5.5GHz pe două nuclee, cei de la Intel par că nu au terminat încă treaba. Următorul flagship al producătorului, adică Core i9 Raptor Lake 13th Gen, ar putea atinge frecvențe Boost de până la 5.8GHz. Asta ar solidifica și mai tare lead-ul pe care producătorul american îl are în fața celor de la AMD atunci când vine vorba de gaming.

Bine, creșterea asta, fie ea și de 2-300MHz va fi însoțită de niște costuri mari. Iar aici mă refer în principal la impactul pe care-l va avea asupra consumului și temperaturilor. Oricum, astfel de frecvențe vor fi exclusive pentru procesoarele high-end, în timp ce seriile Core i5 și Core i7 vor oferi specificații mai cuminți, care nu vor necesita o răcire exotică și o sursă de mare capacitate.

 

Problema principală a celor de la Intel este însă AMD Ryzen 7 5800X3D; ori mai de grabă, tehnologia 3D V-Cache cu care vine dotat noul procesor. Încă de când au apărut recenziile pe internet și oamenii au pus mâna pe el, acesta a impresionat întreaga industrie oferind performanțe similare cu 12900KS, la puțin peste jumătate din prețul modelului de la Intel. Iar asta este o reușită imensă pentru AMD.

Dacă Intel va reuși să ofere atât frecvențe de până la 5.8GHz și ceva mai multă memorie Cache decât până acum, are o șansă bună să fie alegerea perfectă pentru gaming. Dar cu generația Zen 4 de la AMD pe drum, va fi o luptă pe care gigantul albastru va trebui s-o ducă foarte atent; mai ales în condițiile în care tabăra roșie, cel puțin teoretic, are avantajul unei tehnologii mai avansate.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...