Jump to content
Nevermore

GPU-ul desktop Intel Arc A770 apare în noi benchmark-uri


Denis

Recommended Posts

  • Admin

1. Nume articol:  GPU-ul desktop Intel Arc A770 apare în noi benchmark-uri
2. Link articol: https://arenait.ro/desktop-intel-a770-apare-benchmark/
3. Descriere articol: 

GPU-ul desktop Intel Arc A770 apare în noi benchmark-uri

Arc A770 va fi al doilea cel mai performant model din seria de plăci video desktop de la Intel și va concura cu NVIDIA RTX 3070 Ti și AMD RX 6700 XT. Primele benchmark-uri OpenCL arătau performanțe dezastruoase pentru Arc A770, acesta fiind inferior alternativelor NVIDIA și AMD, însă Intel pare că a lucrat la drivere și a reușit să obțină un spor de performanță semnificativ.

GPU-ul desktop Intel Arc A770 apare în noi benchmark-uri

Astfel, pe un sistem cu i5-9600K, Arc 770 oferă acum aproape același nivel de performanță ca RTX 3070 la encodarea în DaVinci Resolve. Cifrele din benchmark-urile OpenCL nu reflectă însă prea bine performanțele în gaming, iar Intel are foarte mult de lucru la optimizarea driverelor. Compania susține că va prioritiza optimizarea driverelor pentru cele mai populare 100 de jocuri de PC, urmând a extinde procesul de certificare pe parcurs. Cu alte cuvinte, jocurile mai puțin populare ar putea avea unele probleme de performanță și stabilitate la lansarea noilor GPU-uri, iar în lipsa unor prețuri agresive, plăcile video de la Intel au șanse mici de reușită în primele luni de la debutul comercial.

De asemenea, mai există și problema disponibilității. Lansarea GPU-urile mobile Arc pare că a fost doar un paper launch, multe dintre notebook-urile dotate cu astfel de plăci video fiind în continuare indisponibile. Dacă Intel nu reușește să pună la punct disponibilitatea pentru gama de GPU-uri entry-level de notebook-uri, cum vor reuși să producă plăci video desktop în cantități suficient de mari? E o întrebare la care nu avem încă un răspuns. Eu unul sunt sceptic în ceea ce privește șansele de reușită a primei generații de plăci video dedicate de la Intel.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...