Jump to content

Cutefish OS este una dintre cele mai arătoase distribuții de Linux


Denis

Recommended Posts

  • Administrator

1. Nume articol: Cutefish OS este una dintre cele mai arătoase distribuții de Linux
2. Link articol: https://zonait.ro/cutefish-os-distro-linux/
3. Descriere articol: 

Cutefish OS

Este o șansă ca pasionații de Linux să fie familiari cu elementary OS, o distribuție pe care mulți o consideră cea mai frumoasă de pe piață. Însă cum unul dintre fondatorii acelui proiect a părăsit echipa, este timpul să ne uităm și la alternative. Iar Cutefish OS este o altă distribuție (bazată pe Debian) care vrea să se bată la titlul de Miss Linux. * ultima parte am improvizat-o, nu vă obosiți să căutați *

Cutefish OS folosește framework-ul Qt Quick și oferă o interfață asemănătoare cu cea întâlnită pe macOS, de aici și terminația din nume. Iar cu un look inspirat de un sistem de operare atât de ușor de folosit, este destul de evident că noua distribuție va avea un appeal destul de mare pentru persoanele care abia pășesc în lumea Linux-ului și vor o interfață prietenoasă. Chiar dacă se află încă în stadiul Beta, noua distribuție este foarte bine finisată, iar asta este evident și în poze.

Cutefish-OS-ZDNet-1.jpgCutefish-OS-ZDNet-2.jpg

Cutefish-OS-ZDNet-3.jpg

Cutefish-OS-ZDNet-4.jpg

Încă are neajunsuri, iar în acest punct îi lipsește un magazin de aplicații serios, singura varianta prin care poți instala chestii noi fiind prin intermediul fișierelor .deb pe care le instalezi printr-o interfață de terminal. Ăsta este un deal-breaker pentru utilizatorii noi, însă pe măsură ce Cutefish OS se va apropia de stadiul final, sunt sigur că asta va fi una dintre problemele pe care dezvoltatorii vor dori să le adreseze.

Momenta, distribuția este încă în dezvoltare și probabil va mai dura o vreme până când va fi lansată într-o variantă finală. Chiar și așa, o să urmăresc proiectul pentru că plănuiesc să revin pe Linux și în momentul în care voi face asta, nu mi-ar strica o distribuție arătoasă, mai ales că sunt unul dintre oamenii care pun preț pe chestia asta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 118
  • 387
  • 30

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...