Jump to content

Un BIOS custom pentru RTX 3090 Ti urcă limita de consum la 890W


Denis

Recommended Posts

  • Administrator

1. Nume articol:  Un BIOS custom pentru RTX 3090 Ti urcă limita de consum la 890W
2. Link articol: https://zonait.ro/rtx-3090-ti-bios-custom-890w/
3. Descriere articol: 

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti este o placă video extrem de puternică și are un consum obscen, de circa 450W. Dar ca la orice produs enthusiast, era doar o chestiune de timp până când pasionații de overclock să vină cu soluții extreme pentru probleme care nu există. Fix așa am ajuns să vorbim acum despre un BIOS modificat, care odată combinat cu distribuția ROG STRIX LC a plăcii de la NVIDIA, urcă limita de consum la 890W, astfel poți obține frecvențe imense atâta timp cât te ține răcirea.

Versiunea asta de BIOS ar trebui să funcționeze pe distribuțiile ASUS TUF, ROG STRIX LC și Founders Edition, însă este posibil să meargă bine mersi pe multe alte distribuții, precum Suprim X OC de la MSI pe care am testat-o acum ceva timp. Dar chiar dacă placa ta suportă acest BIOS, procesul de instalare este periculos; ori mai de grabă, modul în care se va comporta placa post-instalare este periculos.

Dacă nu era destul că RTX 3090 Ti consumă mult și necesită o sursă babană pentru a rula optim, după instalarea acestui BIOS există șansa ca sistemul de livrare al energiei de pe placă să cedeze, cablurile să se ardă sau ca placa să ia foc dacă sistemul de răcire nu acoperă așa cum trebuie componentele de pe ea. Deci, încă o dată, pășiți pe vârfuri pentru că este un tărâm periculos.

Power Limit nu înseamnă neapărat consumul real al plăcii

Trebuie menționat faptul că acest BIOS modifică ceea ce este numit Power Limit, adică limita maximă de consum pe care o suportă RTX 3090 Ti. Dar asta nu înseamnă că automat, va consuma atât de mult, mai ales că metoda de alimentare aleasă pentru acest model de placă este limitată undeva la 600W. Motivul pentru care limita este atât de sus, este pentru a asigura utilizatorii că oricât de tare ar forțaplaca, aceasta nu se va lovi de un zid invizibil care îi spune să stea cuminte.

Pentru utilizare zilnică, această modificare software este complet inutilă. Nu este de parcă cineva și-a cumpărat un RTX 3090 Ti și a aflat cu stupoare că placa nu e destul de puternică. Scopul pentru care sunt create astfel de BIOS-uri este pentru a le permite pasionaților de overclock care își răcesc piesele cu azot lichid să tragă la maxim de acestea pentru a obține rezultate cât mai mari în teste sintetice care nu înseamnă absolut nimic pentru un utilizator normal care vrea să se joace sau să lucreze pe PC.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 118
  • 387
  • 30

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...