Jump to content
Nevermore

NVIDIA lucrează la GTX 1630 pentru gamerii cu buget redus


Denis

Recommended Posts

  • Admin

1. Nume articol: NVIDIA lucrează la GTX 1630 pentru gamerii cu buget redus
2. Link articol: https://zonait.ro/se-pare-ca-nvidia-lucreaza-de-zor-la-gtx-1630/
3. Descriere articol: 

Ultimele informații ne arată că NVIDIA s-au apucat să lucreze la GTX 1630, prima placă video accesibilă pe care o vor lansa de la GTX 1650 Super încoace. Iar asta din urmă a fost lansată spre finalul anului 2019, adică înainte de pandemie. În plus, aceasta va fi prima placă din seria GTX cu terminația xx30, deci am motivele mele pentru a fi curios vis-a-vis de această lansare.

Se pare că rolul acestei plăci va fi acela de a înlocui GTX 1050 Ti, o placă disponibilă de aproape șase ani care în ciuda vechimii, încă este disponibilă în magazinele din toată lumea. Dar asta nu înseamnă neapărat că placa a fost extraordinar de bună, ci mai de grabă este o dovadă a modului în care NVIDIA a ignorat segmentul entry-level aproape complet și s-a concentrat mai mult pe seriile RTX.

GTX 1630 s-ar putea dovedi un succes imens

Chiar dacă nu va folosi cea mai nouă arhitectură pentru GTX 1630, tabăra verde ar putea da lovitura cu noua placă video de buget. Principala competiție vine de la AMD, sub forma lui Radeon RX 6400 și RX 6500 XT; dacă cu 6400 nu am apucat să fac cunoștință, RX 6500 XT s-a dovedit a fi un fail imens. Iar când plăcile astea se faultează singure prin utilizarea unei conexiuni PCIe x4 și lipsa AV1, nici că sunt prea greu de bătut.

Dacă NVIDIA va oferi un GTX 1630 cu suport pentru mai mult de două monitoare, care oferă coding AV1 și care folosește conexiune PCIe x8 fără un conector de alimentare suplimentar, ar putea da lovitura în piața celor cu bugete reduse. Până la urmă, dacă o placă este ieftină nu înseamnă că trebuie să fie și lipsită de tehnologii destul de basic. Iar dacă performanța va fi și cu 10% mai mare decât cea oferită de GTX 1050 Ti, cred că este destul cât să numim noua placă GTX un urmaș demn de renumele seriei.

Haideți însă să discutăm și despre cea mai importantă parte a acestei lansări: prețul. Unde GTX 1650 de la NVIDIA se vinde cu circa 200$, noua placă n-ar trebui să coste mai mult de 150-160. Adică cu tot cu TVA-uri și alte taxe mioritice, undeva la 900-1.000 de lei.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...