Jump to content

GeIL lansează module de memorie DDR5 cu ventilatoare


Denis

Recommended Posts

  • Administrator

1. Nume articol: GeIL lansează module de memorie DDR5 cu ventilatoare
2. Link articol: https://zonait.ro/geil-lanseaza-module-de-memorie-ddr5-cu-ventilatoare/
3. Descriere articol: 

Modulele de memorie nu sunt chiar cele mai spectaculoase componente dintr-un PC, însă GeIL vrea să schimbe asta. Producătorul taiwanez a prezentat în cadrul Computex 2022 primele sale module de memorie RAM DDR5 cu răcire activă. Asta înseamnă că pe lângă heatsink-ul clasic cu care suntem deja obișnuiți, memoriile astea vin și cu două ventilatoare micuțe care au scopul de a evacua și mai rapid căldura din jurul chip-urilor de memorie.

GeIL EVO V DDR5 RGB este numele primului kit de RAM cu răcire activă. În plus, modulele beneficiază și de iluminare RGB pentru a completa un aspect… ei bine, hidos. Dar nu contează cum arăți, contează ce ai la interior, iar specificațiile acestui kit arată foarte bine: frecvențe cuprinse între 4.800 și 6.660MHz cu capacități de 32, respectiv 64GB. Dar pasionații hardware nu vor fi deloc surprinși de aceste module, mai ales că cei de la GeIL au un istoric plin de alegeri curioase de aspect.

Dar totuși, e nevoie de răcire activă pe DDR5?

În teorie, sistemul de răcire activ colectează aerul cald generat de chip-urile de memorie și de iluminarea RGB (pentru că deh) și o evacuează mai rapid. Și tot în teorie, treaba asta ar avea un impact pozitiv asupra stabilității modulelor. Cele două ventilatoare extrem de mici dimensiunisunt montate la colțurile superioare are radiatoarelor, iar producătorul susține că oferă cu până la 45% mai multă disipare termică comparativ cu sistemele tradiționale de răcire cu heatsink.

GeIL EVO V DDR5 Memorie Racire Activa

Pe cât de interesante sunt cele două ventilatoare alese de GeIL pentru modulele sale de memorie, nu cred că sunt o necesitate, ci mai mult o chichiță de marketing. De ce? Pentru că modulele de memorie DDR5 nu prea au nevoie de răcire adițională nici măcar atunci când sunt supuse unor sesiuni de overclock. Desigur, aici vorbim de scenarii realiste, nu de sesiuni extreme cu LN2 și alte nebunii de genul ăsta.

Dar cei care vor un PC cât mai neobișnuit ca aspect, probabil vor considera un kit de GeIL EVO V DDR5 RGB o alegere destul de bună. Iar dacă memoriile de sub radiatorul colorat sunt bune, aspectul nu e nimic mai mult decât o alegere personală. Kit-urile vor fi disponibile la nivel global începând cu luna iulie 2022. Nu avem încă prețurile, dar presupun că nu vor fi deloc ieftine.

Link to comment
Share on other sites

  • 118
  • 387
  • 30

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...