Jump to content
Nevermore

Ecranizarea jocului Ghost of Tsushima va fi în limba japoneză


Virus

Recommended Posts

1. Nume stire:Ecranizarea jocului Ghost of Tsushima va fi în limba japoneză
2. Link stire:Ecranizarea jocului Ghost of Tsushima va fi în limba japoneză (zonait.ro)
3. Descriere stire:Chad Stahelski, regizorul filmelor John Wick, a primit de la Sony misiunea de a crea un film inspirat din jocul Ghost of Tsushima. Acesta vrea ca filmul să fie în limba japoneză și cu actori japonezi, lucru cu care cei de la Sony au fost de acord. Într-un interviu pentru publicația Collider, Stahelski a vorbit despre acest proiect:

Quote

Dacă vom face asta cum trebuie, filmul va fi uimitor din punct de vedere vizual. […] Se bazează pe personaje și are potențialul de a arăta foarte bine și de a avea o acțiune grozavă. Sincer, vom încerca să facem asta bazându-ne pe caracterul japonez al poveștii. Adică va fi vorba de o poveste din Japonia despre mongolii care invadează insula Tsushima. Doar actori japonezi, în limba japoneză. Sony este de acord cu asta și avem sprijinul lor. Am vizitat Japonia de când aveam șaisprezece ani. Iubesc această țară, iubesc oamenii de acolo și iubesc limba lor. – Chad Stahelski, regizor

Dacă ne gândim la filme și seriale cum ar fi Squid Game, se pare că publicul interesat să se uite la producții în limba japoneză sau cu actori japonezi este în creștere. Dar acest proiect tot va fi ceva nou și riscant din punct de vedere financiar, având în vedere faptul că este vorba de un film blockbuster făcut la Hollywood care va fi filmat integral în orice altă limbă decât engleză. Stahelski este conștient de acest lucru și consideră că asta îi va limita bugetul pentru film, dar acesta spune că e un lucru la care va fi bucuros să găsească soluții.

Deși alegerea făcută de regizorul american (care, apropo, este și cascador) este riscantă, eu unul cred că este cea mai bună, având în vedere că aici este vorba de o adaptare cinematografică a jocului Ghost of Tsushima, care s-a făcut remarcat prin acuratețea sa culturală. De aceea, și filmul merită să fie cât mai corect din acest punct de vedere, lucru la care se poate ajunge cu adevărat numai cu actori japonezi care vorbesc în limba lor.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...