Jump to content

Riot Games aduce schimbări competițiilor League of Legends


Virus

Recommended Posts

1. Nume stire:Riot Games aduce schimbări competițiilor League of Legends
2. Link stire:https://zonait.ro/riot-league-of-legends-campionat-schimbari/
3. Descriere stire:

Riot Games, creatorul League of Legends, a dezvăluit noua structură pentru competițiile LoL Esports, odată cu startul celei de-a doua decade de existență a jocului. Campionatul European League of Legends (LEC) se va transforma și va continua sub noul nume League of Legends EMEA Championship, devenind un singur campionat masiv care, alături de Europa, va include și Turcia, regiunea CSI (Comunitatea Statelor Independente), Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Jucătorii din mai multe regiuni vor putea accede la LEC

Prin actualizarea ecosistemului său de esports, League of Legends își propune să ridice nivelul competitiv în aceste regiuni. Jucători din țări diferite vor putea participa la EMEA Master și se vor putea afirma în fața celor mai bune organizații aflate deja în LEC. Drumul spre Campionatul EMEA începe cu competițiile locale și regionale și se încheie cu ultima etapă disputată în EMEA.

Quote

În ultimul deceniu, echipa noastră a lucrat intens pentru a crea un ecosistem lider în industrie. Dezvăluim planurile pentru următorul deceniu de LoL Esports în regiunea EMEA și, prin modificările aduse LEC și ecosistemului, vom continua să oferim jucătorilor noștri o experiență de cea mai bună calitate. Scopul nostru este de a oferi cele mai bune turnee, iar prin aceste schimbări, vom deschide noi oportunități pentru jucătorii aspiranți de LoL pentru a ajunge la cel mai înalt nivel în regiunea EMEA.

                                                                                                                                                                                                   Director League of Legends Esports,EMEA

Iată și schimbările esențiale pentru 2023 pentru LEC și EU Masters:

  • League of Legends European Championship (LEC) se va transforma și va continua sub noul nume League of Legends EMEA Championship.
  • Competiția se va desfășura în trei etape: Iarna, primăvara și vara. Winter Split și Spring Split vor avea loc înainte de Mid Season Invitational (MSI), iar Summer Split și LEC Season Finals vor avea loc după MSI și înainte de League of Legends World Championship.
  • Vor fi și modificări de format. În primul tur al fiecărui Split, cele 10 echipe vor juca una împotriva celeilalte o singură dată. Primele 8 echipe avansează într-o fază a grupelor cu dublă eliminare (cel mai bun din 3), în timp ce cele mai bune 4 echipe concurează în Playoff-uri (dublă eliminare, cel mai bun din 5).
  • Sezonul va culmina cu finala sezonului LEC, la care vor participa cele mai bune șase echipe din întregul sezon – câștigătoarele de split se califică automat – și cele mai bune echipe din competiție calificându-se pentru Worlds. Finala sezonului LEC va cuprinde, de asemenea, un eveniment itinerant în ultimul weekend al competiției.
  • Competițiile regionale se vor schimba și ele: EU Masters vor deveni EMEA Masters și vor fi adăugate două noi campionate: TCL (Türkiye Championship League) și AL (Arabian League).
  • Odată cu aceste schimbări, jucătorii care locuiesc în Europa, Turcia și țările CSI și MENA vor putea concura liber în LEC și nu vor fi supuși politicii de circulație interregională.

Românul Odoamne, câștigătorul ediției LEC 2022

Ultima ediție de LEC în formatul inițial a fost câștigată de către românul Andrei „Odoamne” Pascu, devenind campion european la LoL alături de fosta sa echipă, Rogue. Odoamne, în vârstă de 27 de ani, joacă la nivel profesionist din 2013, reușind performanțe notabile în scena de esports.

Pe lângă Rogue, Odoamne a mai activat la organizații precum Cloud9, H2k, Splyce sau Schalke 04. Rolul lui în League of Legends este de Top Laner. Înainte de a deveni jucător profesionist de League of Legends, Andrei a făcut înot de performanță, cucerind de-a lungul anilor peste 150 de medalii.

Edited by Virus
Link to comment
Share on other sites

  • 15
  • 174
  • 7
×
×
  • Create New...