Jump to content

NVIDIA GTX 1060 a fost detronată de pe primul loc al clasamentului Steam de o placă mai slabă


Virus

Recommended Posts

1. Nume articol:NVIDIA GTX 1060 a fost detronată de pe primul loc al clasamentului Steam de o placă mai slabă
2. Link articol:NVIDIA GTX 1060 a fost detronată de pe primul loc al clasamentului Steam de o placă mai slabă (zonait.ro)
3. Descriere articol:

Când vine vorba de plăci video, mulți dintre noi nu ne-am cumpărat una nouă, în principal din cauza faptului că în ultimii ani piața a luat-o razna. Bine, lucrurile s-au mai calmat acum, dar în 2020 sau 2021, plăcile video ajungeau să coste în unele cazuri și dublu față de prețul lor real.

Și asta înseamnă că placa video NVIDIA GTX 1060, care a reprezentat un best-buy la vremea ei, și-a păstrat ani la rândul poziția fruntașă în clasamentul Steam Hardware, un top al celor mai folosite componente de calculator printre utilizatorii platformei. Dar no king rules forever.

Și uite așa se face că prima poziție a clasamentului este acum ocupată de… NVIDIA GTX 1650, ceea ce este surprinzător. GTX 1060 6GB este, în medie, cam cu 15% mai puternică în jocuri față de GTX 1650, care reprezintă un downgrade din toate punctele de vedere.

În acest moment, GTX 1650 are o cotă de piața de 6,05%, o creștere de 0,62% față de luna precedentă, în timp ce GTX 1060 are o cotă de piața de 5,58%, după scăderea de 1,81% față de luna trecută. Pe locul 3 se află RTX 2060, care alimentează 4,48% din toate PC-urile de pe Steam, dar și aceasta a suferit o scădere de 1,42%.

Putem observa o scădere a modernității (dacă putem să o numim așa) în mai toate capitolele. Procesoarele cu 6 nuclee au suferit o scădere de 3,58% iar nelipsiții 16GB RAM au scăzut cu 1,55%. Singurul loc unde vedem o îmbunătățire și un pas înainte este în adopția de Windows 11, care a crescut cu 4,61% față de luna trecută.

Iar asta ridică întrebarea: nu ar trebui ca hardware-ul din PC-urile oamenilor să fie din ce în ce mai performant în timp? Până la urmă, asta ajută industria de gaming să meargă mai departe, și cu componente mai puternice, mai mulți oameni se pot bucura de cele mai noi jocuri disponibile pe piață.

Dar lucrurile nu sunt chiar așa simple. În primul rând, GTX 1060 nu mai este produsă de mulți ani, iar asta o face greu (dacă nu chiar imposibil) de găsit nouă. Sigur, poți oricând să îți cumperi o placă video la mâna a doua, și poate fi o idee bună, dar daca vrei să ai siguranța garanției și al componentei noi, nu vei avea noroc.

Un alt motiv pentru această schimbare sunt prețurile ridicate ale plăcilor video în general de care am menționat la început. Situația din ultimii ani i-a împins pe mulți să-și cumpere GPU-uri ceva mai slabe și mai ieftine față de anii trecuți, iar asta se reflectă clar în clasament. Sigur, un GTX 1650 e mai slab decât un GTX 1060, dar prima placă a fost disponibilă în stoc în anii trecuți și la prețuri relativ rezonabile, ținând cont că performanțele ei nu au reprezentat un interes pentru mineri sau scalperi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 15
  • 174
  • 7

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...