Jump to content

The Game Awards 2022 a fost un eveniment plin de prezentări interesante și premii!


Virus

Recommended Posts

1. Nume stire:The Game Awards 2022 a fost un eveniment plin de prezentări interesante și premii!
2. Link stire:The Game Awards 2022 a fost un eveniment plin de prezentări interesante și premii! (zonait.ro)
3. Descriere stire:

Dacă va întrebați de ce postez articolul ăsta așa târziu, este din cauză că noaptea trecută am stat treaz ca să urmăresc galele The Game Awards 2022 live. Pentru al doilea an la rând am reprezentat Zona ca parte din juriul oficial al evenimentului și m-am simțit cu musca pe căciulă. Așa că printre sorbituri de cafea, mi-am aranjat notițele de-aseară și-am să vă povestesc pe scurt ce s-a întâmplat în cadrul evenimentului. Le-am pus într-o ordine cronologică (până am pierdut șirul) și tare sper că n-am ratat nimic.

The Game Awards a început cu un segment introductiv de jumătate de oră, timp în care au fost dezvăluiți câștigătorii câtorva categorii și am văzut niște trailere foarte interesante. Voi începe cu jocurile, pentru că alea ne interesează pe toți, iar seara a început în forță cu vestea că Returnal vine pe PC. La scurt timp am văzut imagini din noul joc Hellboy: Web of Wyrd și warm-up party-ul a continuat cu un nou titlu din universul Horizon. Call of the Mountain este dezvoltat pentru PSVR2 și pare că va fi un titlu de lansare pentru noua cască de realitate virtuală de la PlayStation.

Un titlu pe care-l urmăresc de ceva timp este Atomic Heart. În cadrul The Game Awards 2022 l-am putut vedea în toată splendoarea lui de student al lui Wolfenstein și pot spune că sunt foarte încântat de ceea ce-am văzut. Au urmat Among Us Hide’n’Seek care a făcut sala să înnebunească și am făcut cunoștință cu After Us – un joc care m-a trimis cu gândul direct la seria Legend of Zelda. Și dacă e să fie așa, îmi pare bine că un joc similar va ajunge și pe alte platforme în afară de Nintendo Switch. Acest antreu s-a încheiat cu trailerul lui Street Fighter 6 care arată foarte bine și are un aer destul de fresh. După aceea s-a făcut tranziția spre main event și-o vom face și noi, dar nu înainte să aruncăm o privire peste câștigătorii primelor categorii de notare:

Best Mobile GameMarvel Snap;
Best Fighting GameMultiversus;
Best Family GameKirby and the Forgotten Land;
Premiile pentru eSports: cel mai bun joc (Valorant), cel mai bun atlet (YAY), cea mai bună echipă (Loud), cel mai bun antrentor (BZKA) și cel mai bun eveniment (2022 League of Legends World Championship).

Main event-ul The Game Awards 2022 a fost o nebunie!
Nici nu a început bine evenimentul principal și deja îl puteam vedea pe Al Pacino pășind pe scenă. Acesta a prezentat câștigătorul titlului pentru cel mai bun actor și a fost doar unul dintre numele mari care și-au făcut apariția în cadrul acestei gale. Alături de legendarul actor i-am putut vedea pe Hozier și Daniel Craig, dar și fețe importante din industria jocurilor video precum Phil Spencer (CEO Xbox), Reggie Fils-Aime (fost președinte Nintendo) și mulți alții. Dar vedetele show-ului au fost tot jocurile, așa că voi face două liste. În prima vorbim despre jocurile care au câștigat diverse premii în cadrul The Game Awards 2022, după care vorbim despre viitor și aruncăm o privire la cele mai tari anunțuri.

Elden Ring a fost încoronat drept cel mai bun joc al anului 2022 și este un titlu meritat. Chiar dacă eu aș fi ales God of War Ragnarok, nu pot nega victoria corectă a jocului souls-like. Mai ales că acesta a cucerit mai multe premii, așa că o să le enumăr pe toate aici: Game of the Year, Best Game Direction, Best Art Direction și Best Role Playing. Dar la fel de impresionantă a fost colecția de titluri înșfăcate de sequelul lui God of War care a plecat acasă drept câștigător al următoarelor categorii: Best Narrative, Best Score and Music, Best Audio Design, Best Performance (Christopher Judge în rolul lui Kratos), Innovation in Accesibility și Best Action / Adventure. Și uite-așa, 10 din 31 de premii s-au împărțit între coloșii de anul acesta.

Celelalte titluri care au reușit să se impună în mai mult de o singură categorie sunt Final Fantasy XIV și senzația indie cu pisici, Stray. Jocul dezvoltat de Annapurna Interactive a plecat acasă cu titlurile Best Indie și Best Debut Indie după ce a impresionat gamerii odată cu lansarea din luna iulie a acestui an. Final Fantasy XIV pe de altă parte nu este un titlu nou, dar asta îl face special, astfel încă rezistă eroic la 12 ani de la momentul lansării inițiale și a câștigat Best Ongoing și Best Community Support.

Mai avem Bayonetta 3 care a câștigat titlul de Best Action Game și Mario + Rabbids Sparks of Hope care a plecat acasă încoronat drept Best Sim / Strategy. Restul câștigătorilor sunt după cum urmează:

Games for ImpactAs Dusk Falls;
Best VR / AR – Moss: Book II;
Best Sports / RacingGran Turismo 7;
Best Multiplayer Splatoon 3;
Content Creator of the YearLudwig;
Best Adaptation Arcane: League of Legends;
Most Anticipated GameThe Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Cele mai tari anunțuri de aseară!
The Game Awards 2022 nu a servit doar ca gală de premiere, ci a adus la un loc întreaga industrie a jocurilor video. Pe lângă lansările care ne-au încântat în anul ce urmează să se încheie, am făcut cunoștință și cu unele dintre titlurile pe care le vom putea juca în 2023. Aici am făcut o selecție a jocurilor sau DLC-urilor care mi-au atras mie atenția, așa că o să facem un exercițiu de grup și o să vreau să-mi spuneți în comentarii care dintre prezentările de aseară v-au atras atenția în mod special. Încep eu!

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty este prima expansiune majoră pentru jocul celor de la CD Projekt Red. Dacă mi s-a părut impresionant să-l văd pe Keanu Reeves în rolul lui Johhny Silverhand, introducerea lui Idris Elba drept Solomon Reed m-a lăsat mască. Actorul recunoscut pentru aparițiile sale în filmele din cadrul Marvel Cinematic Universe și seriale precum Luther vine în Night City ca parte al unui DLC ce introduce mecanici noi, moduri noi de luptă, o poveste și personaje diferite și în mod bizar, este disponibil doar pe platformele curente, deci fără versiuni de PlayStation 4 și Xbox One.

Tot la categoria DLC-uri am putut vedea și următoarea expansiune pentru Horizon Forbidden West. Este vorba despre Burning Shores care are loc într-un Los Angeles distopian și duce mai departe povestea jocului. Și ca să încheiem cu expansiunile, universul Dead Cells a devenit mai interesant acum, după colaborarea cu Castlevania.

Dar haideți să trecem la noutățile importante și să vorbim despre jocurile cele mai interesante pe care le-am văzut în cadrul The Game Awards 2022. Începem cu Hades 2, continuarea unuia dintre cele mai bune jocuri din 2018 care a luat prin surprindere atât criticii cât și gamerii la acea vreme. Tot la categoria sequel-uri vorbim și despre Death Stranding 2, iar aici este o poveste interesantă. Hideo Kojima începuse deja munca la al doilea joc din serie, dar planurile i-au fost date peste cap de pandemie așa că a s-a conformat și a rescris totul pentru a-l adapta vremurilor. În acest fel, cred că acesta va fi primul mare joc care abordează tema COVID-19.

Ken Levine este un nume cunoscut în industrie drept mintea luminată din spatele lui BioShock. N-ar trebui să ne mire faptul că Judas, următorul joc al acestuia, a fost primit cu brațele deschise de public. Jocul pare a fi un survival FPS bazat pe narațiune și are aere puternice de BioShock. Nu mă pot plânge și-abia aștept să aflu mai multe despre el. Avem și un nou joc din universul Star Wars, astfel Respawn Entertainment ne-a prezentat Star Wars: Jedi Survivor. După cum probabil ați intuit din nume, ăsta este o continuare pentru Jedi: Fallen Order și dacă e cel puțin la fel de bun, o să mai vorbim mult și bine despre el.

Diablo 4 vine în 2023 alături de Street Fighter 6 și jocuri precum Suicide Squad: Kill the Justice League și Warhammer 40,000: Space Marine 2. Alte titluri demne de menționat sunt The Last of Us Part I care vine pe PC în primăvara lui 2023 și un prequel pentru cel mai bun joc de acțiune al acestui an, Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon.

Asta a fost The Game Awards 2022, o ediție în care Elden Ring și God of War Ragnarok și-au încordat mușchii și au plecat acasă cu un total de zece premii. Am făcut cunoștință cu o mulțime de jocuri noi și interesante, am văzut în ce-mi voi pierde sute de ore în 2023 și am sărbătorit alături de jocurile preferate de anul acesta care au reușit să pună mâna pe trofeele bine-meritate. Mi-ar fi plăcut să văd pe lista de câștigători și jocuri precum A Plague Tale: Requiem sau Horizon: Forbidden West, dar cu o competiție atât de puternică 2022 n-a fost anul lor.

Link to comment
Share on other sites

  • 15
  • 174
  • 7
×
×
  • Create New...