Jump to content
Nevermore

Producătorii de cipuri vor investi aproape 150 de miliarde de dolari în dezvoltarea liniilor de fabricație


Denis

Recommended Posts

  • Admin

1. Nume articol: Producătorii de cipuri vor investi aproape 150 de miliarde de dolari în dezvoltarea liniilor de fabricație
2. Link articol: https://arenait.ro/producatorii-cipuri-investi-150-miliarde-dolari-dezvoltarea-liniilor-fabricatie/
3. Descriere articol:  Criza de cipuri afectează puternic producția de electronice. Plăcile video au ajuns la prețuri astronomice, noile memorii RAM DDR5 sunt aproape imposibil de găsit, iar consolele de jocuri din noua generație ajung pe piață în cantități limitate. Din fericire, lucrurile s-ar putea îmbunătăți în viitorul apropiat. Marii jucători din industrie pregătesc dezvoltarea masivă a liniilor de fabricație, iar primele estimări arată că investițiile din perioada următoare vor ajunge la 146 de miliarde de dolari. Samsung a anunțat săptămâna trecută o investiție de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei fabrici de cipuri pentru machine learning și 5G în Statele Unite, aceasta urmând a fi operațională începând din 2024. Și Intel și TSMC au în plan creșterea capacității de producție în SUA, în contextul în care guvernul american a aprobat un program de subvenții de 52 miliarde de dolari pentru industria de semiconductori. Subvenții de până la 5.2 miliarde de dolari pentru industria de semiconductori vor fi și în Japonia, iar asta pare că a atras deja interesul marilor producători de memorii DRAM și NAND. Și guvernul sud-coreean pune la cale o strategie de subvenții și reduceri de taxe pentru producătorii de semiconductori prin care urmăreste să dubleze exportul de cipuri în următorul deceniu.

Cererea crescută pentru electronice din ultima perioadă a scos la iveală și slăbiciunile canalelor de distribuție globale, iar producătorii urmăresc extinderea capacității și în alte regiuni. Din cauza costurilor mult mai mari din țările dezvoltate, 80% din investiții vor viza în continuare țările asiatice, însă producătorii invenționează să-și extindă activitatea și în Uniunea Europeană și SUA. Vestea proastă? Efectele acestor investiții nu se vor vedea imediat pe piață și ar putea dura încă un an până când vom putea cumpăra electronice la prețuri normale.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...