Jump to content
Nevermore

Cel mai nou BIOS de la AMD are câteva probleme și poate afecta performanța sistemului


Virus

Recommended Posts

1. Nume articol:Cel mai nou BIOS de la AMD are câteva probleme și poate afecta performanța sistemului
2. Link articol:https://zonait.ro/probleme-bios-amd-februarie-2022/
3. Descriere articol:AMD a lansat un firmware nou (AGESA ComboAM4v2 1.2.0.5), iar la scurt timp au apărut și primele plângeri referitoare la acesta. Se pare că actualizarea cauzează probleme pentru unii utilizatori și chiar dacă nu pare nimic grav, faptul că nu poți să treci la o versiune veche odată ce ai făcut cel mai nou update, ar trebui să vină ca un avertisment pentru aceia care ard de nerăbdare să-și țină BIOS-ul la zi. Există și oameni din ăștia, nu?!

Sursele sunt diverse, de la publicații precum Computerbase, până la postări de pe reddit sau forumul AMD. Și se pare că toate au același subiect: noul firmware are un impact negativ asupra performanței și duce la câteva comportamente ciudate ale sistemului. Unii utilizatori au raportat faptul că după actualizare, frecvența procesorului le-a scăzut cu 100MHz în scenarii single-core și cu până la 150MHz în scenarii multi-core. În plus, unele funcții de overclock nu funcționează, meniul CBS/PBO a pierdut funcții, procesoarele cu două CCX-uri au probleme de stabilitate și erorile aleatorii s-au înmulțit.

MSI, ASUS, GIGABYTE și Biostar au făcut trecerea la noul firmware de la AMD. Dintre acești producători, primii doi deja au luat măsuri. MSI a retras pentru o perioadă scurtă BIOS-ul de pe pagina de suport, în timp ce ASUS a sărit cu totul peste această lansare de AGESA și a trecut la versiunea 1.2.0.6b.

Momentan, cea mai sigură variantă este să așteptăm. Ultima versiune stabilă de firmware este AGESA Combo AM4v2 1.2.0.3c și sunt sigur că nu va vedea nimeni o problema într-o așteptare de circa o săptămână, până se calmează lucrurile. Cât despre cât de des ar trebui actualizat BIOS-ul unui sistem, asta este o chestiune care ține de fiecare. Personal, fac update odată ce schimb o componentă din sistem, iar dacă este stabil, nici că-l mai ating până la următoarea schimbare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...