Jump to content
Nevermore

Dr. Lisa Su confirmă că Zen 4 și RDNA 3 vor fi lansate anul acesta


Denis

Recommended Posts

  • Admin

1. Nume articol: Dr. Lisa Su confirmă că Zen 4 și RDNA 3 vor fi lansate anul acesta
2. Link articol: https://zonait.ro/amd-zen-4-rdna-3-lansare-anul-acesta/
3. Descriere articol: Se pare că AMD se pregătește de un 2022 foarte aglomerat, întrucât CEO-ul Dr. Lisa Su a confirmat într-un raport financiar lansarea procesoarelor Zen 4 și a plăcilor video RDNA 3. Noile procesoare vin ca răspuns pentru generația Alder Lake de la Intel, în timp ce GPU-urile vor completa o platformă high-end modernă cu suport pentru memorie DDR5 și PCIe 5.0.

"Să trecem la 2022. Cererea pentru produsele noastre este foarte mare și încercăm să înregistrăm încă un an de creșteri masive și profituri însemnate, pe măsură ce ne îmbunătățim produsele și vom lansa un nou val de procesoare Zen 4 și plăci video RDNA 3. De asemenea, am făcut investiții majore pentru a ne asigura capacitatea necesară pentru 2022 și mai departe."

Plăcile video RDNA 3 (sau Radeon RX 7000) vor folosi un proces de fabricație pe care AMD l-a menționat sub denumirea de „Advanced Node„. În realitate, acesta se referă la modul în care tehnologiile N5 și N6 de la TSMC vor fi combinate pe aceeași matriță. Zvonurile ne mai vorbesc și despre modul în care Radeon RX 7000 va fi prima arhitectură MCM pe care AMD o oferă publicului larg, după ce a fost introdusă pe acceleratoarele grafice CDNA2 MI200 de anul trecut.

În momentul de față, cam astea sunt toate informațiile pe care le avem. Anunțul făcut de Dr. Lisa Su nu face decât să confirme ceea ce știam deja din zvonuri, iar dacă urmărim un timeline al lansărilor anterioare, era destul de logic că 2022 va fi un an important pentru pasionații hardware. Însă cu pandemia reprezentând în continuare o problemă, nu este exclusă o posibilă amânare a lansării.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...